Alle er hjemme igen

Efter Bologna havde Lise booket 2 overnatninger i Bolzano, i det nordlige italien. Tanken var at se Bolzano og kort nyde bjergene omkring, inden hjemturen skulle foretages som transitkørsel, igennem både Østrig og Tyskland. Ved transit skal der køres med så få stop som muligt, for at undgå karantæne i Østrig og Tyskland.

Der blev tjekket op på udenrigsministeriets hjemmeside og den danske ambassade i Italien. Der var 5 regioner i Norditalien der var røde og dermed lukket ned. Bolzano var heldigvis ikke nævnt, men vi måtte lige køre en bue udenom en rød region på vej til Bolzano. Vi kørte ind i Bolzano, og undrede os lidt over at der var forholdvis meget politi i byen. Vi mødtes med vores vært på en parkeringsplads sidst på eftermiddagen som aftalt. Han startede så med at sige "I ved da godt, at vi er lukket ned og er i rødt område ikk'!" Øhhh nej det gjorde vi så ikke. Nå men værten var sød og lod os tjekke ind i en lejlighed han havde til erhvervs-rejsende. Den vi havde booket var til turister, men det var nu blevet forbudt for ham, at udleje denne. Ligeledes var det ulovligt at rejse ind og ud af de røde områder, og der var udgangsforbud uden en udfyldt formular med særlig begrundelse på italiensk. Der var dog vist nok en eller anden undtagelse om, at man godt måtte løbe/gå en tur, hvor der ikke var mennesker.

Værten var sød, og lod os bo de 2 nætter i hans erhvervslejlighed, var behjælpelig med hvad vi evt. kunne sige til politiet, hvis vi blev stoppet :-) Og så printede han også transiterklæringer for os, til indrejsen til Østrig. 

Nå men så havde vi så 1 1/2 døgn i Bolzano uden egentlig at måtte gå ud. Lise gik dog ned og handlede mad, og tog på vejen en sviptur op på Bjerget 100 meter væk fra lejligheden. Pigerne blev i lejligheden. Der var heldigvis god wifi og varme.

Udsigten ud af vinduet:

Brunch i lejligheden:

Lises bjergtur:

Det lykkedes os at slippe "uset" ud af Bolzano, hvilket var lidt en lettelse. Vi kørte op til Brenner-passet, hvor bilen fik lidt gratis strøm fra en hurtiglader.

Derfra kørte vi over grænsen til Østrig uden at stoppe eller aflevere vores transiterklæring. Vi vidste nemlig ikke hvor den skulle afleveres henne. Vi kørte gennem Østrig uden ladestop, og vi brugte kun ca. 14 % af batteriets kapacitet i Østrig, da det gik meget ned ad. Grænsen til Tyskland blev også krydset uden stop, så det gik jo fint.

Vi fik undervejs Henrik til, at booke en nat til os i Weissenfels i nærheden af Leipzig. Her måtte vi vist heller ikke overnatte hverken som turister eller transitgæster, men de spurgte ikke på hotellet. De var til gengæld behjælpelige med at få bilen ladet om natten, så den var på 100 % næste dag.

Vi kørte til Rostock og nåede færgen, som var rimelig tom:

Vi nåede helt hjem til Henrik i Sengeløse fredag aften.

Så drømmerejsen blev ikke 8 måneder, men kun 2 1/2 måned, hvilket nok, efter omstændighederne, er meget godt. De fleste har da nydt det meste af turen, og oplevet europa i coronatid, hvilket var fint ved de store turistattraktioner. Der var f.eks. ikke så mange mennesker i Venedig :-)

Nu er vi i selv-isolation herhjemme, indtil vi får resultaterne af Covid-19 test.

Vi håber på, at det vil være muligt for nogle af os, at rejse ud igen i løbet af nogle måneder. Vi får se hvordan det udvikler sig.

Kommentarer 7
grete
grete
15-11-2020 18:15:06

Dejligt at høre I er godt hjemme igen og I har da nået at se en masse, og sikke fantastiske billeder. Vi skulle til Chile til total solformørkelse her til december og Viktors Farmor gennemfører turen selvom det frarådes. Atester og mange timers mundbind i flyver og karantæne, i hvert fald når vi kommer hjem, samt uvisheden af sundheds systemet i Sydamerika for os " gamle liv " samt flere aktuelle skavanker, gør at vi nok melder fra. Hvordan går det med Henrik ? Fortsat god bedring. Kærlig hilsen herfra

Kristine
Kristine
15-11-2020 19:37:39

Velkommen hjem!:)

Maja Larsen
Maja Larsen
15-11-2020 20:15:11

Dejligt at høre at hjemturen gik nogenlunde uden problemer, og I er kommet godt hjem igen!

Anette Egelborg
Anette Egelborg
15-11-2020 21:07:26

Godt at høre at alle er sikkert hjemme - og dejligt at følge jeres tur - og skønne billeder

Bjarne
Bjarne
16-11-2020 09:32:52

Rart at høre, at I fik "snoet" jer hjem gennem Europa. Vi må ses snart.

Lise
Lise
17-11-2020 10:36:20

Tusind tak alle sammen. Jeg regner med at komme forbi Rødovre, når Covid-situationen er lidt mindre hysterisk. Glæder mig til at se jer.

Lise
Lise
17-11-2020 12:09:14

Tak Grete. Ærgerligt med Chile, og lidt imponerende at de gennemfører rejsen. Jeg håber ikke at de aktuelle skavanker er alvorlige. Kh Lise

Skriv en kommentar