I Favaro Veneto nær Venedig

Henrik arbejder remote imens vi er afsted. Det er jo nemt med softwareudvikling, en laptop og internet, så kan der arbejdes, så det har hele tiden været planen. Det er der mange der gør, så mange at der er en betegnelse for dem: "Digitale nomader". Så i september havde Henrik aftalt at arbejde remote på halv tid, for den klient han har haft kontrakt med siden Januar.

Men nu har Henrik meldt sig syg, pga. POTS. Det er en tilstand som medfører at hjertet ikke kan holde blodtrykket i hjernen oppe, når han står, eller sidder opret, og hvis aktiviteten bliver for høj, så bliver symptomerne voldsomt forværret 24-48 timer senere. Det er kommet i løbet af foråret, formodentlig trigget af en infektion. Det medfører at Henrik har forskellige symptomer og faldende energioverskud. Siden Juni har han ofte har haft fraværsdage, eller har forladt klientens kontor tidligt, for at komme hjem og ligge ned. Der har ikke været energi til at gøre andet end at arbejde, så oprydning af huset som forberedelse til udlejningen, det har Lise stået for. Arbejdet for klienten har kun kunnet passes ved at drikke litervis af vand om morgenen og formiddagen, for at modvirke blodtryksfaldet.

Vi bor pt. så tæt på Venedig, at det blot er 30 minutter i en sporvogn som stopper lige ud for lejligheden. Vi har boet her i halvanden uge nu, og Henrik har indtil nu kun kunnet tage med til Venedig én gang, og i alt været på 3 forskellige udflugter af nogle timers varighed (den ene for at køre til en ladestander og sidde i bilen, imens den ladede batteriet). Resten af tiden har han arbejdet (næsten) de aftalte 20 timer om ugen, og ellers ligget på sofaen, for ikke at blive svimmel / få hovedpine / få åndenød. Sidste uges arbejde og udflugter har medført et "sygdomscrash" med symptomforværring, som nok er en følge af højere aktivitetsniveau, end den "energi-ramme" som sygdommen tillader.

Henrik kunne ikke tage med til Venedig og sejle på kanalerne, på Lises fødselsdag. Henrik brugte et par timer på at afslutte arbejdet for klienten, og tilbragte ellers dagen på sofaen.

Derfor er Henrik nu sygemeldt, og forventer ikke at kunne få en ny kontrakt: Der er nok meget langt imellem de klienter der er interesserede i at hyre en remote freelancer, som ikke på forhånd kan committe til at arbejde mere end nogle få timer om ugen, og ikke kan sige hvornår opgaven vil blive udført. Hvis du tilfældigvis kender til nogen der har brug for assistance på de vilkår, så giv endelig besked!

Henrik håber at kunne "pace" sit aktivitetsniveau, så det holdes inden for "energi-rammen". Dette kan forhåbentlig minimere antallet af "crash" efter "overanstrengelse", og efterlade energi nok til at nyde resten af vores rejse, og deltage i flere af de udflugter som Adina, Linea og Lise tager ud på.

Kommentarer 7
Jette Sandsted
Jette Sandsted
02-10-2020 14:36:46

Øv osse, Henrik. Er det en kronisk tilstand, eller er det noget der går over?

Maja Larsen
Maja Larsen
02-10-2020 17:10:24

Uha rigtig god bedring til Henrik!

Henrik Scheel
Henrik Scheel
02-10-2020 20:17:31

Jeg ved ikke ret meget om hvad jeg fejler endnu, men jeg forsøger at indstille mig på at det er kronisk, og at jeg skal indrette mit liv efter det, for bedst muligt at undgå symptomforværring. Hvis det så bedres af sig selv, eller af terapi, træning eller medicin, så er det jo som at vinde i lotteriet :-)

Niels
Niels
04-10-2020 09:43:37

Ja - øv ... håber det lykkes at finde en "balance", så I fortsat får noget godt ud af Europa tournéen. Henrik ønkses om en forhåbentlig snarlig god bedring...og forhåbentlig er resten af familien friske :-)

Henrik Scheel
Henrik Scheel
05-10-2020 10:02:26

Tak. Og ja, vi prøver at få det bedste ud af situationen, der er ikke andet at gøre.

Lene
Lene
08-10-2020 19:22:08

Åhh Henrik Sikke noget l... Og så lige midt i jeres tur Rigtig god bedring Jacob og Lene

Henrik Scheel
Henrik Scheel
08-10-2020 20:26:51

Jeg tror faktisk at det startede med et udbrud af Helvedesild i Januar, når jeg tænker tilbage kan jeg huske underlige symptomer allerede dengang. Det er så blevet gradvist værre siden.

Skriv en kommentar