Prag

Vi flyttede ind i en megastor lejlighed med bl.a. 3 soveværelser og ikke mindst mulighed for parkering i kælderen den 6. september. Prisen for 7 overnatninger her, er den samme som for 4 overnatninger i den noget mindre lejlighed i Berlin. Det er et helt nyt boligkompleks, som udtryksmæssigt lige så godt kunne ligge i København eller en anden større by.

Vi har været rundt og se lidt på lokalområdet, som ligger nogle kilometer øst for det gamle bycentrum. Vejene er store og lidt stressende, - men vi har fundet den mest fantastiske oase; en gammel kirkegård (Olsanske hrbitovy). Den er meget stor og omkranset af en mur, som er med til at lukke byens støj ude. Kirkegården er fuld af gamle træer og vedbend, der vokser vildt og utæmmet, og breder sig ind over nogle af gravpladserne. Vi følte det som at træde ind gennem skabet i ”Narnia”, for at komme ind i en magisk verden. Absolut et helt fantastisk sted, som det klart kan anbefales at besøge. Efterfølgende er det blevet til flere besøg.

Vi har naturligvis også taget trampen ind til den gamle by, set slottet, gået på Karlúv most-broen, set det astronomiske ur, spist gullasch af brødskåle, og smagt den tjekkiske dessert Trdlo mv. Den gamle bydel er meget charmerende.

På tur i Tramp 9

Vi har fundet en hyggelig lokal restaurant (Kabinet), som vi har besøgt nogle gange, og hver gang fået god mad. Vores lokale park (Parukárka) ligger på et højdedrag, og har udsigt over byen. Den har naturligvis et øl-udskænkningssted, hvor man kun kan købe øl. Øl kan i øvrigt købes alle steder og indtages de fleste steder (måske ikke lige på kirkegården) og stort set alle drikker øl 😊 Vi kom bl.a. forbi en lille hyggelig picnic (8-10 personer) i parken, hvor der var medbragt eget fadølsanlæg….

Den lokale Park

Da vi kørte hjemmefra besluttede vi, at vi ikke behøvede en tagboks til bilen, men vi har allerede ombestemt os. Henrik og Lise tog derfor hen til en forhandler af tagbøjler og tagbokse her i Prag, for at købe et sæt. Dette lykkedes da også, men de 3 ansatte kæmpede i 2½ time med at finde noget, der passede. Vores Kia Soul Ev er endnu ikke masseproduceret, og der findes derfor heller ikke standardprodukter til den. Hjælpsomheden var imponerende og så gav de os endda rabat for boksen og ingen betaling for arbejdsløn. Generelt oplever vi at tjekkerne er meget imødekommende og hjælpsomme.

I dag tager vi nok en sejltur på floden, og i morgen går turen videre øst på til udkanten af Trinec sydøst for Ostrava, hvor vi har booket 4 overnatninger i et hus. Det ligger i Tjekkiet, men umiddelbart op til grænsen til Polen og Slovakiet.

Siden vi rejste ind i Tjekkiet, er landet jo blevet Corona-orange, hvilket kan påvirke vores videre rejsevej (karantæne, ikke karantæne, transitlande mv.). Men det vil vi se nærmere på lige inden afrejse fra Tjekkiet (antagelig på torsdag).

 

Skriv en kommentar